Hakeminen

Lähes kaikkiin perustutkintotason (bachelor) korkeakouluopintoihin haetaan sähköisen UCAS-yhteishaun kautta. Maisteriohjelmiin (master) haetaan suoraan korkeakouluihin.


Hakuajat

Yhteishaku on syyskuun alusta tammikuun puoliväliin. Haku lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen koulutusohjelmiin sekä Oxfordin ja Cambridgen yliopistoihin on syyskuun alusta lokakuun puoliväliin.


Lukukausimaksut

Lukuvuosimaksut ovat maksimissaan 9250 puntaa. Skotlannissa EU-maiden opiskelijoiden ei yleensä tarvitse maksaa lukuvuosimaksuja perustutkintotasolla.

Opiskelu Britanniassa

Haaveiletko opiskelusta Ison-Britannian yliopistoissa? Opetushallitus on koonnut sinua varten tietopaketin opiskelusta Britanniassa, opiskelupaikan valinnasta ja hakemisesta brittiyliopistoihin. 

Ole ajoissa liikkeellä, sillä osaan koulutusohjelmista haetaan jo vuotta ennen opintojen aloittamista. Aloita myös rahoituksen suunnittelu saman tien. Britanniassa on korkeat lukukausimaksut Skotlantia lukuun ottamatta, mutta niitä varten voi saada lukukausimaksulainaa. 

Tietoa Brexitin vaikutuksista Britannian korkeakoulusektoriin päivitetään mm. Universities UK:n verkkopalveluun: Brexit FAQs  

Tutustu Britannia-oppaaseen ja selvitä hakukiemuroiden salat!