Opiskelu Pohjois-Amerikassa

Yhdysvallat on ollut jo pitkään myös suomalaisopiskelijoiden suosiossa: sinne mennään sekä vaihto-opiskelijoiksi että koko tutkintoa suorittamaan. Yhdysvalloissa ja Kanadassa korkeakoulut perivät tutkinto-opiskelijoilta lukukausimaksuja.

Fulbright Center neuvoo opiskelusta Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Fulbright Centerillä on myös stipendiohjelmia korkeakouluopiskeluun Yhdysvaltoihin.

Maakortit
Kanada

Hakeminen

Jokaiseen yliopistoon haetaan suoraan yliopiston oman ohjeistuksen mukaisesti.

Hakuajat

Haut vaihtelevat yliopistoittain, tarkista hakuaika yliopiston verkkopalvelusta. Yleisimmin hakuajat päättyvät joulu-maaliskuussa.

Lukukausimaksut

Lukukausimaksut ovat CAN$ 8 000–15 000 per lukuvuosi. Lukukausimaksujen suuruus riippuu kaupungista, korkeakoulusta ja koulutusohjelmasta.

Tietoa muualla verkossa

Fulbright Center neuvoo suomalaisia opiskelusta Pohjois-Amerikassa.

Citizenship and Immigration Canadan verkkopalvelu ulkomaalaisille opiskelumahdollisuuksista ja -edellytyksistä, hakumenettelystä, oleskelulupa- ja viisumiasioista sekä työskentelystä Kanadassa.

Ulkomaalaisille suunnattu verkkopalvelu opiskelusta Kanadassa. Sivustoa ylläpitää Kanadassa Council of Ministers of Education.

Opas opiskeluun Kanadassa, joka sisältää tietoa maan koulutusjärjestelmästä, yliopistoista, kesä- ja kielikursseista sekä niiden maksuista ja vaatimuksista. Mukana on yleistietoa Kanadan ilmastosta, asumisesta ja historiasta.

Verkkopalvelussa on tietokanta kanadalaisista yliopistoista ja korkeakouluista sekä niiden tarjoamista opinto-ohjelmista.

Yhdysvallat

Hakeminen

Jokaiseen yliopistoon haetaan suoraan yliopiston oman ohjeistuksen mukaisesti.

Hakuajat

Haut vaihtelevat yliopistoittain, tarkista hakuaika yliopiston kotisivuilta. Yleisimmin hakuajat päättyvät joulu-maaliskuussa.

Lukukausimaksut

Lukukausimaksut ovat 4 000–35 000 dollaria per lukuvuosi. Lukukausimaksujen suuruus riippuu kaupungista, korkeakoulusta ja koulutusohjelmasta.

Tietoa muualla verkossa

Fulbright Center neuvoo suomalaisia opiskelusta Pohjois-Amerikassa.

Education USA on Yhdysvaltain ulkoministeriön ylläpitämä sivusto opiskelusta Yhdysvalloissa. Sivusto on tarkoitettu sekä Yhdysvalloissa opiskelusta kiinnostuneille että neuvontatyössä toimiville asiantuntijoille.

Sivusto tarjoaa tietoa ulkomaalaisille opiskelijoille, jotka aikovat opiskelemaan Yhdysvaltoihin. Ajankohtaista tietoa opiskelusta ja asumisesta kattaen kaiken hakumenettelystä ja rahoituksesta kulttuurishokkiin ja vaatteiden kokoihin.

Palvelu tarjoaa tietoa opiskelusta korkeakouluissa Yhdysvalloissa. Sisältää myös tietoa testeistä, hakumahdollisuuksista, vertailuista, kustannuksista ja rahoitusmahdollisuuksista.

Kaupallisen kustantajan ylläpitämä verkkopalvelu jossa tietoa mm. yliopistoista ja korkeakouluista, testeistä, rahoituksesta ja kustannuksista, yksityiskouluista, etäopiskelusta.

Aakkosellinen luettelo Yhdysvaltojen yliopistoista ja collegeista.

Suomi-Amerikka -yhdistysten liitto (SAYL) kokoaa tietoa USAsta sekä järjestää erilaisia tapahtumia Amerikan ystäville. SAYL jakaa vuosittain apurahoja tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimustyöhön Yhdysvalloissa ja koordinoi korkeakouluopiskelijoiden kesätyöohjelmaa.