Future Leaders on kesävaihto-ohjelma suomalaisille ja amerikkalaisille lukiolaisille. He keskittyvät aktiiviseen kansalaisuuteen ja johtajuuteen, vierailevat mielenkiintoisissa kohteissa ja asuvat paikallisissa perheissä. Tällä sivulla nuoret kirjoittavat yhteistä blogia vaihtokokemuksistaan Washington DC:ssä ja Helsingissä.

FLosallistujat

Jos olet kiinnostunut Future Leaders -ohjelmasta, katso lisätietoja lukio-osiosta:


Future Leaders -blogi

Suomalaiset ja amerikkalaiset lukiolaiset jakavat kokemuksiaan kesävaihdosta Washington DC:n ja Helsingin alueella.
31.7.2017 15.10

Viimeinen viikko (Roosa)

Viisi viikkoa on täällä rapakon toisella puolella vietetty ja voin myöntää, että aika on hävinnyt käsistä eikä kotiin vielä ole ikävä.

Washington on tarjonnut joka päivä uusia tapahtumia ja kokemuksia turistille kuin paikalliselle asukkaallekin. Näiden viikkojen aikana olen saanut mahdollisuuden tavata mielenkiintoisia ihmisiä ympäri maailmaa sekä nähdä upeita paikkoja joiden näkemisestä olen vuosia unelmoinut.

Roosa1

Täällä maailmanpolitiikan äärellä olemme suomalaisryhmän kanssa saaneet osallistua mitä mahtavampiin eri ohjelmiin joidenka aiheet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Olemme mm. käyneet VOA yleisradioasemalla, baseball-pelissä, yliopistoissa, useissa museoissa sekä jututtamassa senaattoria! Itselleni päällimmäisenä mieleen jäivät varsinkin Valkoinen talo, Capitol eli Yhdysvaltain kongressi sekä New Yorkin matka.

Roosa2

Ennen tänne tuloa meille suomalaisille nuorille kerrottiin, ettemme olisi enää samoja ihmisiä kun palaamme Suomeen. Nyt näin viisi viikkoa viisaampana tiedän mitä sillä tarkoitettiin. Nimittäin nähtävyyksien katselemisen lisäksi olen tämän matkan aikana myös oppinut paljon uutta itsestäni ja tunnen kasvaneeni ihmisenä näiden viiden viikon aikana huimasti. Olen itsenäistynyt ja ottanut vastuuta sekä oppinut avartamaan maailmankuvaani. Täällä ollessani olen monesti joutunut astumaan ulos mukavuusalueeltani ja ottamaan riskejä. Olen jopa oppinut hieman small talkkia.

Pois lähteminen tuntuu tällä hetkellä hirveältä ja kun viikon päästä lähden täältä takaisin Suomeen, tulen ikävöimään monia asioita kuten ikuisesti positiivisia amerikkalaisia, hieman liian isoja ruoka-annoksia sekä ihanaa isäntäperhettäni. Olen kokenut täällä unohtumattomia muistoja enkä ikinä pysty ilmaisemaan kuinka kiitollinen olen kaikesta minkä olen täällä kokenut. Osallistuminen tähän ohjelmaan on ollut elämäni parhaista päätöksistä!

Teksti ja kuvat: Roosa


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja