Future Leaders on kesävaihto-ohjelma suomalaisille ja amerikkalaisille lukiolaisille. He keskittyvät aktiiviseen kansalaisuuteen ja johtajuuteen, vierailevat mielenkiintoisissa kohteissa ja asuvat paikallisissa perheissä. Tällä sivulla nuoret kirjoittavat yhteistä blogia vaihtokokemuksistaan Washington DC:ssä ja Helsingissä.

FLosallistujat

Jos olet kiinnostunut Future Leaders -ohjelmasta, katso lisätietoja lukio-osiosta:


Future Leaders -blogi

Suomalaiset ja amerikkalaiset lukiolaiset jakavat kokemuksiaan kesävaihdosta Washington DC:n ja Helsingin alueella.
31.7.2017 11.57

Elämän mullistava matka (Anni)

“Tämä matka tulee muuttamaan teitä” oli lause, jonka saimme kuulla muutamaankin otteeseen ennen matkamme alkua. Muistan, että erityisesti vierailullamme Yhdysvaltain suurlähetystöön meille painotettiin, kuinka kuuden viikon vaikutus meihin tulisi olemaan suuri.

Tunnustan, että olin tuolloin vielä epäileväinen: Kuinka ihmeessä kuusi viikkoa ulkomailla voisi minua suuresti muuttaa? Vaikka uskoinkin kokemustemme opettavan meille paljon, muutosten mittakaava yllätti minut suuresti.

Anni1
Baltimore

Asia, joka on luonnollisesti valtava osa ohjelmaamme, on mahdollisuus kuulua amerikkalaiseen perheeseen. Isäntäperheessä asuminen on antanut tilaisuuden tutustua yhdysvaltalaiseen kulttuuriin pintaa syvemmältä, mutta myös ainutlaatuisen mahdollisuuden saada oma perhe ulkomailta. Hyvinä ja huonoina hetkinä on aina ollut ihanaa tietää, että takana on oma uusi tukiverkko, joka tekee kaikkensa antaakseen minulle parhaan mahdollisen kokemuksen ja tehdäkseen jokaisesta päivästäni ainutlaatuisen. Uudet kaverit ja ystävät ovat myös mainitsemisen arvoisia: he ovat kuin toinen perhe, toinen tukiverkko isäntäperheiden rinnalla, joiden kanssa koetut hetket, naurut ja eksymiset eivät varmasti tule pian unohtumaan.

Anni2
Marylandin yliopisto

Toinen tärkeä osa matkaamme ovat olleet erilaiset vierailut, joita olemme saaneet täällä tehdä. NASA:n päämaja, National Institutes of Health, lukuisat museot, Capitol-rakennus, senaattorien tapaaminen, pesäpallo-ottelut, yliopistokierrokset ja vierailut läheisiin suurkaupunkeihin (vain muutamia mainitakseni) ovat tehneet jokaisesta päivästä odottamisen arvoisen. Olemme oppineet paljon niin Yhdysvaltojen historiasta ja politiikasta kuin kulttuurista ja tavallisesta arkielämästäkin. Monipuolinen ohjelmatarjonta on antanut meille mahdollisuuden muodostaa kokonaiskuvan Yhdysvalloista valtiona ja kulttuurien sulatusuunina.

Anni3
New York

Mahdollisuus matkustaa “yksin” ulkomaille kuudeksi viikoksi ilman perhettä ja ennestään tuttuja kavereita on myös asia, joka on opettanut paljon. Tämä on velvoittanut meidät ottamaan vastuun itsestämme, luomaan itsellemme uuden turvaverkon, sopeutumaan uudenlaiseen arkielamään ja kieleen ja jopa toimimaan uudella aikavyohykkeellä, mikä vaikeuttaa yhteydenpitoa Suomeen. Tämä kaikki on luonut itsevarmuutta ja itsenäisyyden tunnetta: jos viidessä viikossa olen onnistunut rakentamaan täysin uuden elämän itselleni, kuinka monenlaisiin seikkailuihin olenkaan valmis?

Anni4
Baseball-peli

Vaikka hupeneva päivien määrä ja lähestyvä paluu Suomeen kauhistuttavat jo, en haluaisi siirtyä ajassa taaksepäin: joka päivä on tuntunut olevan edellistä hauskempi, ja joka paivä tunnen olevani yhä enemmän osa isäntäperhettäni ja samalla myös amerikkalaista yhteiskuntaa. En myöskään mistään hinnasta hidastaisi päivien kulkua: nopeasti vierähtävä aika kertoo vain päivän hauskuudesta ja seuraava päivä kuulostaa aina vähintäänkin yhtä kiinnostavalta ja ainutlaatuiselta kuin edellinen. Tärkein syy sille, miksi nautin olostani juuri tässä hetkessä ovat kuitenkin ne positiiviset muutokset, joita viimeiset viikot ovat elämääni tuoneet. Olipa kyse uudesta perheestäni, ystävistäni, mielenkiintoisista faktoista ja kokemuksista, ihanista muistoista tai lisääntyneestä itsevarmuudesta, tämä matka on muuttanut minua suuresti, tavalla tai toisella.

Teksti ja kuvat: AnniPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja